Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan pääset kaverikoirakurssin ja hyväksytyn koiran soveltuvuuden arvioinnin jälkeen.

Kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen. Uusien kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittyinä. Ennen koulutukseen hakemista tutustu kaverikoiratoimintaan ja mieti pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan. Toiminta ei ole tarkoitettu koiran kouluttamiseen, sosiaalistamiseen tai meriittien keräämiseen koiralle, vaan pyyteettömän vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

 

Kaverikoirakurssi

Viikonloppukurssilla tutustutaan ensimmäisenä päivänä teoriaan, jossa aiheina ovat muun muassa asiakasryhmien erityispiirteet, kohtaamistilanteet, koiran tulkitseminen ja toiminnan erityispiirteet. Kurssin toisena päivänä koirat otetaan mukaan käytännön harjoituksiin. Koiria ei kurssilla varsinaisesti testata tai koetella, vaan kokeneet kouluttajat tarkkailevat koiria ryhmätilanteessa sekä koirien omistajia koiriensa käsittelyssä ja lukemisessa.

Kaikilla kursseilla on yhtenäinen Kennelliiton kurssimateriaali ja koirat arvioidaan koko maassa saman ohjeen mukaan. Ohjaajakurssin ja hyväksytyn koiran soveltuvuusarvioinnin jälkeen koirakko liitetään haluamaansa toimintaryhmään. Kurssi on tarkoitettu koko Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin alueen uusille koirakoille. Mukaan voi tulla myös muista kennelpiireistä. Kurssi materiaaleineen, sekä koiran soveltuvuuden arviointi on maksuton. Kennelliitto tarjoaa kurssilaisille kahvitukset.

Mikäli olet kiinnostunut ja uskot koirasi soveltuvan toimintaan, täytä esitietokaavake ja lähetä se sähköpostitse Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin kaverikoiravastaavalle. Paikkoja kurssille on rajoitetusti.

 

Esitietokaavake  Esitietokaavake

 

 

Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin kaverikoiravastaava

Eeva Ojala
vastaava@etelapohjanmaankaverikoirat.fi
045 691 6800